Khamis, 26 April 2012

Jangan Bagi Hadiah Baju Nanti Hubungan Korang Tak Lama~!




Fakta atau Auta??


Dedulu masa pupel bercinta, memang banyak kali nak bagi hadiah dekat pakwe hadiah berupa baju. Tapi bila tanya pendapat kawan-kawan terus semua tak bagi dengan alasan nanti hubungan tak kekal??

Korang rasa benda ni boleh diterima logik otak korang tak??

Pupel rasa, Tidak!. Kalau kau hadiah banglo sebijik pun, kalau nak putus dan tak ada jodoh, tetap tak ada. Kalau ada jodoh, memang melekat sampai anak 2-3..10 pun ada hahaha. Kebiasaannya, ayat macam ni time kita sekolah/belajar memang selalu digunapakai.

Tapi sebenarnya, ada sebab kenapa orang melarang kita memberi baju. Yelah korang belum apa-apa lagi..dah beli bajulah apalah. Belum ada hubungan. Dikhuatiri, duit banyak habis, tapi hubungan tak kemana. Pupel fikir positif yang kata-kata tu dibuat bagi mengingatkan. Kiranya macam kata kiasan la bagi melarang. Orang kata masa bercinta semua manis kan. Kentot pun bau wangi.

Kalau nak nasihat cara kasar nanti tak masuk kepala. So kira bila cakap macam tu, orang yang bercinta tu masuk kepala. Takut perhubungan putus la kononnya. Haha. apa-apajelah.. Apapun jangan percaya ok. Kita kene percaya jodoh pertemuan semua ditangan tuhan :)







9 ulasan:

^o^...Cek pipah L!fe Story berkata...

Cekpipah dulu penah bagi kat kawan baju, dan loss contact selama 3 tahun, tpi lepas tue, jumpa balik dan sampai sekarang masih berhubung.. Alhamdulillah.

*ta setuju dgn fakta tue, pertemuan & perpisahan Allah s.w.t yang tentukan..

cincin permata berkata...

AUTA !! hehe . memamng selalu dengar macam tu . tapi tira buat dunno jep . selalu je tira bg baju kat 'kawan' tira . hehe .

Ety berkata...

hehe. Ety lebih kurang, cam percaya la hal ni, kuno sikit. hehe.

tapi kebetulan kot, it happens, bagi baju,tak lama lepas tuh, putus. tpi hakikatnya, mmg tak da jodoh :)

deno berkata...

betul eh macam tu...? emmm

lurun namzar berkata...

ada jugak dgr. camner ngan hantaran kawen?
semuanya di tgn tuhan.

Rara Nasiha berkata...

kalau hantaran tu macam mana pulak? takla. tak rasa macam tu pun. tu semua kebetulan je. :)

fieda berkata...

macam karut jer tu..jodoh sume tuhan tentukan..bkn atas pada barang..

saharinasaharudin berkata...

btol tu.jdoh bkn terletak dkat brg.tp Allah yg tentukan.just yakin pada-Nya :)

AkmaFaizal berkata...

betul la tu..tak mo membazir..hehe :)

 

COPYRIGHT © 2012 RESERVED TO Pupeliyana Official Blog |DESIGNED BY ARIF